Stenska izolacija z bitumensko izolacijo

 1. Zidovje
 2. Beton
 3. Po potrebi nosilni omet
 4. Prednamaz
 5. Bitumensko hladno lepilo
 6. Izolacijski nosilec GLAPOR
 7. Plošče iz penjenega stekla GLAPOR
 8. Polnilni nanos za polnjenje celic

Opis aplikacije

Plošče iz penjenega stekla GLAPOR se kot stensko izolacijo uporabi takrat, če zunanja fasada ni ustrezna kot izolacija ali pa se ne sme spremeniti kot element arhitekturnega oblikovanja.

Za notranje izolacijske sisteme je treba upoštevati posebne zahteve v zvezi z gradbeno fiziko zgradbe. Prav tako je potrebno izolirati sestavne dele, kot so predelne stene in stropi, pa tudi okna in vrata.

Nepravilno izvedena notranja izolacija spodbuja nastanek rosišča v stenski konstrukciji in lahko povzroči rast plesni. Pri uporabi plošč iz penjenega stekla GLAPOR  ne potrebujemo parne zapore, saj so že same plošče iz penjenega stekla paronepropustne, zato se izognemo pojavu plesni. Poleg tega so površinske temperature notranjih sten konstantne, kar zagotavlja udobno notranjo klimo.

PREDNOSTI:

 • Kakovost: Izdelki iz penjenega stekla GLAPOR so narejeni v lastni proizvodnji z lastno strojno tehnologijo in profesionalnim nadzorom kakovosti.
 • Storitev: Strokovno svetovanje načrtovalcev, konstrukcijskih inženirjev, gradbenih strokovnjakov in izvajalcev.
 • Učinkovitost: Zelo dolga življenjska doba sistemskih konstrukcij z minimalnim vzdrževanjem.
 • Trajnost: Izdelki so izdelani iz 100% recikliranega stekla, zagotavljamo dosledne lastnosti materiala v celotnem času uporabe.
 • Varnost: Plošče iz penjenega stekla GLAPOR so nepropustne za vodno paro. Pri polaganju z zaprtimi spoji in prečnimi spoji ni potreba po uporabi parne zapore.

Strokovno in uspešno izvedbo notranje izolacije vključuje upoštevanje in obdelavo toplotnih mostov.

Navodila za obdelavo