Perimeterska izolacija tal z robno izolacijo

 1. Omet
 2. Zidovje
 3. Zatesnitev
 4. Hladen bitumenski premaz
 5. Betonska temeljna plošča
 6. Talni omet
 7. Hladen bitumenski premaz
 8. Plošče iz penjenega stekla GLAPOR (dodatna izolacija)
 9. PE folija
 10. Robni izolacijski opaž iz penjenega stekla
 11. Prod
 12. Gramoz iz penjenega stekla GLAPOR
 13. Geotekstil
 14. Osnova izolacije robnega izolacijskega opaža
 15. Zemlja

Opis aplikacije

Plošče iz penjenega stekla GLAPOR služi kot nosilna toplotna izolacija pod temelji in talno ploščo z robnim izolacijskim opažem GLAPOR.

Penjeno steklo GLAPOR predstavlja čisti mineralni kapilarni sloj, ki dosega visoko tlačno trdnost, je odporen proti glodalcem in ima zagotovljene dosledne fizikalne lastnosti v celotni življenjski dobi.

Kombinacija nosilnega izolacijske sloja iz penjenega stekla pot temeljno ploščo in robnim izolacijskim opažem GLAPOR ima veliko prednosti:

 • Delovni prostor pred stavbo ostaja brezplačen!
 • Robni izolacijski opaž iz penjenega stekla ponuja statične prednosti
 • Izboljšanje izolacijskih lastnosti celotne konstrukcije

PREDNOSTI:

 • Kakovost: Izdelki iz penjenega stekla GLAPOR so narejeni v lastni proizvodnji z lastno strojno tehnologijo in profesionalnim nadzorom kakovosti.
 • Storitev: Strokovno svetovanje načrtovalcev, konstrukcijskih inženirjev, gradbenih strokovnjakov in izvajalcev.
 • Učinkovitost: Zelo dolga življenjska doba sistemskih konstrukcij z minimalnim vzdrževanjem in enostavno vgradnjo.
 • Trajnost: Izdelki so izdelani iz 100% recikliranega stekla, zagotavljamo dosledne lastnosti materiala v celotnem času uporabe.
 • Varnost: Robni izolacijski opaž iz penjenega stekla GLAPOR dosega visoko tlačno trdnost v smeri navpične in vodoravne obremenitve ter preprečuje prodiranje vlage.
 • Navodila za načrtovanje: Nosilni planum iz penjenega stekla mora biti najmanj 30 cm nad najvišjo gladino podzemne vode. Gradbeni filc se položi vsaj 2 m širše od roba tampona ravno tako pa je potrebno trakove ustrezno in pravilno prekriti. Filc se položi s tem namenom, da se zemljina in penjeno steklo ne mešata. Penjeno steklo se vgrajuje v slojih debeline od 20 do 30 cm. Vsak sloj posebej se  komprimira z uporabo vibracijske plošče. Ko je komprimacija prvega sloja zaključena, se postopek ponovi.